26 Haziran 2011

Battal Gazi Aranıyor...

Destanlara konu olan ancak hakkındaki bilgiler çok da net olmayan bir tarihi kişilik Battal Gazi. Hakkında yazılan kitaplar ve çevirilen filmlerin aksine bir Türk değil, Emevi ordusu komutanı olan bir Araptır kendisi. Ancak buna rağmen özellikle Cüneyt Arkın'ın canlandırdığı Battal Gazi rolü ile toplumumuzun ve kültürümüzün ayrılması bir parçası haline gelmiştir.
 Filmlerde çekim tekniklerinden ve kimi zaman da imkansızlıklardan kaynaklanan hata ve absürdlükler olsa da bir dönem çocuk ve gençlerinin bayıla bayıla izlediği de bir gerçektir. Bugünlerde bu gerçeğin farkında olan ve Battal Gazi'nin doğum yeri olarak bilinen Malatya'da iş yapan bir inşaat şirketinin sponsorluğunda yeni bir Battal Gazi filmi için kollar sıvanmış durumda.

Bu nedenle de dün Beyoğlu'nda düzenlenen ve Cüneyt Arkın'ın da katıldığı bir etkinlik ile artık emekli Battal Gazi Cüneyt Arkın yerine yeni bir oyuncu aramalarına başlandı. Filmin tanıtımının da yapıldığı etkinlikte aranan kişinin en büyük özelliği olarak "ata binebilmesi" gerekliliği, etkinliğe getirilen bir kır at ile vurgulandı.

Ayrıca bir de internet sitesi kurulmuş. Burada yer alan başvuru formunu doldurarak başrol erkek ve kadın oyuncu adayları rol için başvurabiliyorlar. Erkekler için aranan başvuru koşulları mantıklı gelse de kadın başrolü için aranan "dövüş sanatlarından birini bilmesi" şartı bana ilginç geldi. Sanıyorum yeni çevrimde tek kahraman Battal Gazi olmayacak, yanına bir de kadın kahraman eklenecek gibi duruyor.

Sonuç nasıl olacak bilemiyorum ama umarım iyi bir çalışma ortaya çıkar da biz de çocukluk kahramanımızı yeniden izleme fırsatı buluruz.

Kaynaklar :
http://www.battalgaziaraniyor.com/
http://www.wikipedia.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder