27 Haziran 2011

Sonunda beklenen "kalite" bizim oldu

Aslında bu olalı yaklaşık kırk hafta oluyor ama Behzat Ç. dizisi ilk sezon finali ile Türk Televizyon tarihine ismini hiç çıkmayacak bir şekilde yazdırdı. Maalesef severek ve büyük bir merak ile izlediğim tek yerli yapım Behzat Ç. İlk yayınlandığı bölümden itibaren bir alternatif yapımdan fenomene doğru dönüşümünü hep birlikte izledik.


Günümüz dünyasının ayıplarından biri olan dizisi veya filmi çekilene kadar kitabından haberdar olmamamız Behzat Ç. için de geçerli idi. Emrah Serbes'in ilk Behzat Ç. kitabı olan "Her Temas İz Bırakır"dan uyarlanan dizi, hem uyarlama olarak hem de gerçek anlamda "izleyen" gibi düşünüp, karakterleri ekrana sunmak bakımından çok başarılı oldu.

Kitapları ( özellikle de Son Hafriyat'ı ) okuyanlar bilir, Emrah Serbes kurgu konusunda çok başarılı bir yazar.Buna ek olarak çok biri bir "sır" saklayıcı. Sizi tahminlere zorlasa da finale kadar sakladığı ve esas can alıcı nokta olan hikayenin esas sırrını çok iyi saklıyor. Bu da onu komple bir polisiye roman yazarı yapıyor. Umarım daha çok kitap yazar ve okuruz.

Behzat Ç. hakkında, özellikle de final hakkında yazacak çok şey var ama açıkcası hem anlatması çok zor hem de bence biri Behzat Ç. nedir diye merak ediyorsa, oturup hem kitaplarını okumalı hem de diziyi izlemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder